ΠΡΟΪΟΝΤΑ MELAMPOUS

Τα προϊόντα μας Melampous είναι όλα φυσικά και αγνά προϊόντα μέλισσας.

Μελι ελατης

Υπολογίζεται ότι το 5% περίπου του μελιού που παράγεται στην Ελλάδα είναι ελάτης. Το μέλι ελάτης “βανίλια” ανήκει στην κατηγορία των μελιών από μελιτώματα, προέρχεται δηλαδή από το χυμό που προσλαμβάνουν οι μέλισσες με την μεσολάβηση κάποιων εντόμων που παρασιτούν στα φυτά – στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για το παράσιτο physokermes hemicryphus που βρίσκεται στα έλατα. Το μέλι αυτό ξεχωρίζει για το κεχριμπαρένιο χρώμα του και για το γεγονός ότι δεν κρυσταλλώνει ποτέ, καθώς η περιεκτικότητά του σε σάκχαρα είναι μικρότερη απ’ ότι σε άλλους τύπους μελιού.

Μελι ερεικι

Το μέλι ερείκης θεωρείται ιδιαίτερα θεραπευτικό είδος μελιού και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την τόνωση του οργανισμού. Το χρώμα του είναι κοκκινοχάλκινο, με υπέροχες αρωματικές γεύσεις πικρής καραμέλας. Είναι το μέλι που συντηρεί τις μέλισσες ολόκληρο το χειμώνα. Συγκαταλέγεται στην ελίτ των ελληνικών μελιών.

Μελι θυμαρισιο

Η παραγωγή του ανέρχεται περίπου στο 10% της συνολικής παραγωγής μελιού της Ελλάδος. Η άνθηση του θυμαριού διαρκεί 30 με 40 μέρες ανάλογα με τη διαμόρφωση του εδάφους και τις καιρικές συνθήκες. Το θυμαρίσιο μέλι έχει ευχάριστη γεύση, αλλά ορισμένες φορές, λόγω υψηλής συγκέντρωσης σε φρουκτόζη, αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα. Έντονα αρωματικό μέλι με χρώμα συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο. Το συγκεκριμένο είδος μελιού ζαχαρώνει σε διάστημα 6-18 μηνών.

Μελι κουμαρια

Συλλέγεται από νεκταροεκκρίσεις της ανοιξιάτικης κουμαριάς, είναι ένα προιόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού, όπως το μέλι ερείκι. Έχει το χαμηλότερο ποσοστό γλυκόζης.

Μελι βελανιδιας

Η βελανιδιά, γνωστή στην αρχαιότητα ως Δρυς ήταν το ιερό δέντρο των αρχαίων Ελλήνων, αφιερωμένο στο Δία. Το μέλι βελανιδιάς είναι το πιο πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, έχει πλούσια γεύση χωρίς να είναι πάρα πολύ γλυκό λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων.

Μελι πορτοκαλιας

Το μέλι πορτοκαλιάς είναι το μέλι που οι μέλισσες συλλέγουν από τα άνθη της πορτοκαλιάς, από το οποίο προκύπτει ένα πολύ αρωματικό, με εξαιρετική γεύση, ελαφρύ και ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο προιόν. Έχει βιταμίνη C,καλλυντικές ιδιότητες και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ημικρανίας.

Μελι πευκου

Προέρχεται από μελιτώδεις εκκρίσεις και παράγεται στα πευκοδάση της χώρας μας. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό, λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, αρέσει στη γεύση και έχει ιδιαίτερο άρωμα. Το χρώμα του πευκόμελου είναι χαρακτηριστικό και πιο σκούρο από το θυμαρίσιο. Εκείνο μάλιστα που παράγεται την άνοιξη είναι πιο ανοιχτόχρωμο και πιο διαυγές από εκείνο που παράγεται το φθινόπωρο. Η κρυστάλλωση του πευκόμελου γίνεται με αρκετά βραδύ ρυθμό, αφού η φυσική περιεκτικότητά του σε γλυκόζη είναι χαμηλή. Πιο συγκεκριμένα, τα αμιγή πευκόμελα παραμένουν ρευστά, δηλαδή χωρίς να κρυσταλλώσουν, για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Τέλος έχει λιγότερες θερμίδες από τα ανθόμελα.

Μελι ανθεων και κωνοφορων

Είναι το πιο γλυκό μέλι από τα μέρη της Ελλάδας! Διαθέτει το χαρακτηριστικό περλέ χρώμα σκούρας καραμέλας γάλακτος, άρωμα ελαφρύ με αρκετούς ξηρούς καρπούς και είναι παχύρευστο με ιδιαίτερη απαλή γεύση.